Minden 8.b-s Kaffkás diáknak
Minden 8.b-s Kaffkás diáknak
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Osztályról, osztálynak
 
1
A hónap tanára választás!
Ki legyen a hónap tanára aki minket is tanít?

András bácsi
Honvári Ági néni
Gerő Ági néni
Robi bácsi
Éva néni
Mariann néni
Enikő néni
Peti bácsi
Edit néni
Zsófi néni
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Közvélemény
 
Lányoknak
 
zsír
Fiúknak
 
Mennyi is az idö??
 
Házi kedvencek
 
TRY.HU
MSN állapotjelző
Szavazás
Ülésrend szerint megy! 2.rész
Ki legyen a hét diákja?

F.Zsombor
K.Eszter
G.Mónka
L.Gábor
S.Gréta
V.Timi
Á.Eszer
Cs.Adrienn
B.Gergő
F.Ádám
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Minden napi bölcsességek
 
Szótár



 
Időjárás jelentés
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Visszaszámlálás a nyári szünetig!

VAKÁCIÓ

 
Süssünk, főzzünk receptek
Süssünk, főzzünk receptek : Variációk halra

Variációk halra

  2006.06.19. 09:07

A hal roppant egészséges étel. Ásványi anyagokban, valamint B-vitaminban is gazdag. Sok fajtája filézve kapható. Könnyen és gyorsan elkészíthető - majonézes mártással, párolt káposztán, mogyoróvajban vagy éppen bazsalikomos panírban.

Variációk halra

A hal roppant egészséges étel. Ásványi anyagokban, valamint B-vitaminban is gazdag. Sok fajtája filézve kapható. Könnyen és gyorsan elkészíthető - majonézes mártással, párolt káposztán, mogyoróvajban vagy éppen bazsalikomos panírban.

Halrudacskák majonézes mártással

Hozzávalók: 20 dkg tejszín, 15 dkg joghurt, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, só, cukor, bors, 3 keményre főzött tojás, 15 dkg savanyú uborka, 10 dkg hagyma, 1 csomag metélőhagyma, 80 dkg sügérfilé, 2 teáskanál pirospaprika (édes), 3 evőkanál citromlé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, 2 dl olaj

Elkészítése:
- A tejszínt, a joghurtot, a majonézt és a mustárt jól összekeverjük
. Sóval, egy kis cukorral és borssal ízesítjük. A főtt tojásokat megpucoljuk és felszeleteljük, a savanyú uborkát kis kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, a metélőhagymát felaprítjuk. Az összes hozzávalót a szószhoz keverjük. 
- A halfilét 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, sóval, borssal, paprikával és egy kis citromlével ízesítjük. A halat először lisztben megforgatjuk, egy kicsit kiklopfoljuk majd a felvert tojásba mártjuk és zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, a halrudacskákat beletesszük és 8-10 perc alatt megsütjük

Tápérték adagonként: 983 kcal,
59 g fehérje,
55 g zsír,
63 g szénhidrát
983 kcal
Elkészítési idő: 40 perc

 

Fogas párolt káposztán

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 8 dkg cukor, 6 dkg vaj, só, bors, 1 teáskanál szárított majoranna, 1 dl calvados, 3,5 dl zöldségalaplé, 30 dkg alma, 2,5 dl tejszín, 80 dkg fogas, 5 evőkanál olaj, 8 db majorannaág.

Elkészítése:
- A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk. A cukrot egy serpenyőben világosbarnára megpirítjuk (karamellizáljuk), hozzákeverjük a vajat, majd a káposztát. Sóval, borssal és majorannával ízesítjük, majd megpároljuk.
- Calvadosszal és a zöldségalaplével felöntjük, és lefedve 15 percen át főzzük. Az almákat elnegyedeljük, kimagozzuk és felszeleteljük. Az almaszeleteket és a tejszínt a káposztához adjuk, és fedő nélkül 10 percig főzzük.
- A fogasszeleteket 8 darabra vágjuk. Éles késsel a bőrét több helyen bevágjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és a fogast a bőrös oldalán 6 percen át sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát további 4 percen át sütjük.
- A káposztát tányérokra helyezzük, rátesszük az elkészült fogast, és megtisztított majorannával díszítjük. 

Lepényhal mogyoróvajban

Hozzávalók: 20 dkg saláta, 4 evőkanál almaecet, 5 evőkanál fehérbor, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál mogyoróolaj, só, bors, 8 szelet baconszalonna, 60 dkg lepényhalfilé, 40 g vaj, 80 g mogyoró, fél csomag apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:
- A salátát megmossuk és lecsepegtetjük. Az almaecetet összekeverjük 2 evőkanál fehérborral, mustárral, mézzel, olíva- és mogyoróolajjal, sózzuk borsozzuk.
- A baconszalonnát hosszában vékony csíkokra vágjuk, hideg serpenyőbe tesszük, 3-4 percig hevítjük és ropogósra sütjük. Ha kész, kivesszük, és papírtörlőre fektetve a felesleges zsírt leitatjuk róla. A lepényhalfilét a szalonnából kisült forró zsírban mindkét oldalán 3-4 perc alatt átsütjük, majd kivesszük a serpenyőből.
- Serpenyőbben felolvasztjuk a vajat, és az apróra vágott petrezselyemmel, valamint a mogyoródarabokkal együtt felhevítjük. Felöntjük 3 evőkanál fehérborral, és felforraljuk, sózzuk borsozzuk.
- A salátát az ecetes mártással összekeverjük és tányérra helyezzük. A halszeleteket a salátára tesszük, és a petrezselymes, mogyorós vajjal meglocsoljuk. Hozzáadjuk a baconcsíkokat, és tálaljuk. Bagettet kínálhatunk hozzá.

Sügér bazsalikomos panírban

Hozzávalók: 10 dkg paradicsom, 2 evőkanál sürített paradicsom, 1 gerezd fokhagyma fokhagymaprésen átnyomva, 4 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék, 1 evőkanál cukor, só, bors, 2 tojás, fél csomag apróra vágott bazsalikom, 50 ml ásványvíz, 5 dkg reszelt parmezánsajt, 6 dkg liszt, 80 dkg sügérfilé, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl olaj

Elkészítése:
- A paradicsomkonzervet a folyadékkal együtt, valamint a sűrített paradicsommal, fokhagymával, olívaolajjal, a provence-i fűszerrel, cukorral, sóval és borssal jól összekeverjük és 15 percig fedő nélkül főzzük.
- A tojásokat a bazsalikommal pürésítjük, ásványvizet, parmezánt és lisztet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, és így egyfajta nyers tésztát készítünk belőle. A halfiléket 5 cm-es darabokra vágjuk és citromlével, sóval és borssal ízesítjük, valamint megszórjuk az étkezési keményítővel.
- Az olajat serpenyőben felhevítjük, majd egy villával a halfiléket megemelve a nyers tésztában megforgatjuk, és a serpenyőben 5-6 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

 
Chat
Sziasztok!!Ha itt jársz kérlek írd bele magad a vendégkönyvbe!!És ha akarsza fórumba is!!Ha regisztrálsz be is írhatsz a naplóba!! De ha nem tudsz írni akor írj nekem hogy mit írjak be!Syastok!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Látogatók száma
Indulás: 2005-03-16
 
Játékok
 
Angol
 
Biosz
 
Technika
 
Számtech
 
Tesi
 
Rajz
 
Fizika
 
Föci
 
Irodalom
 
Nyelvtan
 
Töri
 
Táncok
 
Kémia
 
Etika
 
Ének
 
Osztályfőnöki
 
Matek
 
Szórakozás
 
Kvízek
 
Kvízek
 
Tetszene-e?
Új dolog, hogy a fiúknak is legyen jó látogatni a honlapot!:D
Legyen-e rock hét a honlapon?( Nyári szünetben)

Legyen
Ne legyen
Inkább más hét legyen!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Minden más
 
Banner/link csere

 

 

 
Videóklippek
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!