Édes rétesek
2006.06.19. 09:03
Végre beköszöntött az igazi nyár!
Édes rétesek
Végre beköszöntött az igazi nyár! A kertben üldögélve mindenkinek jól esik egy csésze hideg tea és egy szelet édes, puha, gyümölcsös rétes. Vess egy pillantást könnyen és gyorsan elkészíthető receptjeinre, és garantáltan kedvet kapsz hozzá!
Célszerű egyszerre legalább két-háromféle rétest sütni, hogy mindenki kedvére válogathasson. Hívjunk vendégeket, a rétest jó előre süssük meg, hagyjuk kihűlni, majd ferde szeletekre vágva porcukrozzuk meg, és tea vagy hideg üdítőital kíséterében tálaljuk.
Cseresznyés rétes
Hozzávalók: 50 dkg cseresznye, 8 dkg dió, 8+2 dkg porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 12 dkg vaj/ margarin, 2x4 kész réteslap (2 csomag), 4 evőkanál zsemlemorzsa Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). Elkészítés: Konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával. A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével. A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük...
|